Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kesänäyttely 2018 - Elämää 1918

Vuoden 2018 kesänäyttelyssä kuvattiin "Elämää 1918"

- Kansalaissota ja elämää ennen sotaa työväentaloilla ja -yhdistyksissä
- Sodan loppuvaiheet ja vankileirit
- Riihimäen valtaus ja vankileiri
- Elämää kansalaissodan jälkeen

Näyttelyn avasi kansanedustaja Ville Skinnari. Lue lisää...

Kesänäyttely 2017 - 100 vuotta työtä ja tasa-arvoa

100 vuotta työtä ja tasa-arvoa –näyttelyssä pääosassa olivat vuonna 2017 alkaneet tapahtumat, kuten lain säätäminen tunnin työpäivästä sekä kunnallislaki ja siihen liittyvä kunnallisvaalilaki, joka takasi mm. yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myös kunnallisvaaleissa. Lisäksi näyttelyssä esiteltiin 100 vuotista edistyksellistä osuuskauppatoimintaa. Näyttelyn avasi kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Kesänäyttely 2016 - Porukan paikat

Porukan paikat -näyttely kertoi työväentalojen rakentamisesta ja historiasta sekä toiminnasta. Osana näyttelyä oli Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunnan 110-vuotisnäyttely.

Kesänäyttely 2015 - Kansan tahto on korkein laki

Kansan tahto on korkein laki.Kansan tahto on korkein laki.Kansainvälisen työväenliikkeen ensimmäinen koko maailmaa kattava mielenosoitus kulkueineen vuonna 1890 oli alku mielenosoituskulkueille myös Suomessa. Yhteisillä esiintymisillä ja tunnuksilla näytettiin järjestäytyneen työväen voimaa ja yhteistä tahtoa. Kulkueissa oli mukana yhdistysten ja ammattiosastojen lippuja sekä usein myös tauluja ja banderolleja, joissa oli iskulauseita ajankohtaisista aiheista.

Kesänäyttelyssä tuotiin esille työväenliikkeen iskulauseita kautta aikojen lippujen, julisteiden ja banderollien kautta. Lue lisää...

Kesänäyttely 2014 - Muistojen E-liike

E-myymälän valomainosE-myymälän valomainosOsuustoiminnalla oli työväenliikkeen piirissä jo 1900-luvun alussa vahva asema. Monella paikkakunnalla osuusliikkeen ensimmäinen myymälä sijaitsi työväentalon yhteydessä. Myös työväenyhdistysten perustamiseen alkusysäys saatiin usein osuustoiminnan piiristä.

Työväentalomuseon kesänäyttelyssä muisteltiin E-liikettä kuvien, esineiden, tavaroiden ja tekstien avulla. Lue lisää...

Kesänäyttely 2013 - Puolueosastojen pöytälippuja

Sosialidemokraattisen puolueen historiallisesta Forssan kokouksesta tuli kuluneeksi 110 vuotta. Työväentalomuseo järjesti juhlan kunniaksi näyttelyn puolueosastojen pöytälipuista.

Oman lipun hankkiminen oli ensimmäisiä toimia yhdistyksissä. Sen valmistivat yleensä naisjaoston jäsenet käsityönä. Pohjana oli punalippu, johon ommeltiin yhdistyksen nimi tai kirjainlyhenne nimestä. Myös iskulauseet olivat yleisiä. Joissakin vanhoissa lipuissa on taidokkaasti ommeltuja kuvia ja kuvioita. Sittemmin hankittiin myös pöytälippuja. Niitä käytettiin muistamiseen, mutta ne olivat käytössä myös kokouksissa ja muissa yhdistyksen tilaisuuksissa. Aluksi myös ne valmistettiin käsityönä.

"Puolueosastojen pöytälippuja" -näyttely oli esillä Työväentalomuseolla koko kesän. Toinen, lähes vastaava näyttely kiersi kesän aikana erilaisissa tapahtumissa ja oli esillä mm. Työväen Arkistossa.

Kesänäyttely 2012 - Riihimäen Lasinpuhaltajakerho 40 vuotta

Kesänäyttely 2011 - Urheiluseura Herajoen Yrityksen toimintaa

Kesänäyttely 2010 - Suomen Työväentalojen Liiton 40 yhteistyön vuotta

Kesänäyttely 2009 - Valtakunnallinen Työväentalomuseo 40 vuotta

Kesänäyttely 2008 - Työväentalot sodan näyttämöllä v. 1918

Kesänäyttely 2007 - Riihimäen Työväenyhdistyksen soittokunta 100 vuotta

Kesänäyttely 2005 - Eetu Salinin kirjasto

Eetu Salinin kirjasto oli kesänäyttelyn aiheena myös vuonna 2006, jolloin kattoremontin vuoksi ei järjestetty uutta näyttelyä. Tämän jälkeen näyttelyaineisto jäi pysyväksi osaksi museon perusnäyttelyä.

Kesänäyttely 2002 - Julisteiden kertomaa


Takaisin Kesänäyttely-sivulle.