Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Valtakunnallisen Työväentalomuseon kesä 2019

Lisätty 21.04.2019

Työväentalomuseo on avoinna Vapunpäivästä alkaen syyskuun loppuun sunnuntaisin klo 12 - 16. Ryhmillä on mahdollisuus vierailla museolla myös muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kesänäyttely 2019

Kesänäyttelyn nimenä on "Museo museossa" ja se juhlistaa Työväentalomuseon 50 vuoden mittaista taivalta esineistöineen ja kesänäyttelyaiheineen. Näyttelyn osana kerrotaan museon perustajien, 120 vuotta täyttävän Suomen Sosialidemokraattisen puolueen ja 100 vuotta täyttävän Työväen Sivistysliiton vaiheita. Näyttelyn avajaiset pidetään sunnuntaina 5.5.2019.

Riihimäen Museoiden Yö 18.5.2019

Työväentalomuseo on perinteiseen tapaan mukana Museoiden Yössä klo 17-22. Illan aikana museoon tutustumisen lisäksi pidetään Wanhanajan lettukestit.

Museon 50-vuotisjuhla 15.9.2019

50-juhlaa vietetään kaikille avoimessa ohjelmallisessa tilaisuudessa muistellen museorakennuksen vaiheita.

Julkaisutoiminta

Työväenperinteen Tutkimus ry:n toimesta julkaistaan Riihimäen 1918 vankileiristä kertova kirja. Kirjan liitteenä on kertomus Riihimäen 1918 muistomerkeistä. Alustava julkaisuaika toukokuu.

Muu toiminta

Sunnuntaina 25.8.2019 järjestetään "Poliitikon museoharjoittelu" -tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan talkoovoimin ylläpidettävään museoon ja toimimaan mm. vertaisihmettelijänä näyttelytiloissa. Opi museossa -viikolla 1.-4.10.2019 tarjotaan koululaisryhmille mahdollisuutta vierailla museossa. Käynneillä kerrotaan museon 50-vuotisesta historiasta ja esineistöstä Museoliiton tuottaman materiaalin avustuksella.

Museolla tehdään pieniä kunnostustöitä talkootyönä. Museolle palkataan osa-aikainen museonhoitaja, muutoin museon toimintaa hoidetaan muutoin museon toimintaa hoidetaan talkoovoimin.