Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Valtakunnallisen Työväentalomuseon kesä 2018

Lisätty 12.04.2018

Työväentalomuseo on avoinna Vapunpäivästä alkaen syyskuun loppuun sunnuntaisin klo 12 - 16. Ryhmillä on mahdollisuus vierailla museolla myös muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kesänäyttely 2018

Kesänäyttelyn nimenä on "Elämää 1918" ja se keskittyy esittelemään ajankohdan tapahtumia työväentaloilla sekä yhdistysten toimintaa ennen ja jälkeen kansalaissodan. Näyttelyn osana on kertomus Riihimäen valtauksesta ja täällä sijainneen vankileirin perustamisesta. Näyttelyn avajaiset pidetään sunnuntaina 6.5.2018.

Hennalan vankileirin muistotapahtuma Lahdessa 10.5.2018

Muistotapahtuman osana on "Punaisten Panssarijuna" -höyryjunaretki Riihimäeltä Lahteen 9. - 10.5.2018. Työväentalomuseolla pidetään oheistapahtuma 9.5. klo 10-11, jolloin kirjailija Tuja Wetterstrand pitää esitelmän Punaisten Panssarijunasta. Samalla on mahdollisuus tutustua museon kesänäyttelyyn.

Riihimäen Museoiden Yö 19.5.2018

Työväentalomuseo on perinteiseen tapaan mukana Museoiden Yössä klo 17-22. Illan aikana museoon tutustumisen lisäksi pidetään Wanhanajan lettukestit.

Julkaisutoiminta

Työväenperinteen Tutkimus ry:n toimesta on tarkoitus julkaista Riihimäen 1918 vankileiristä kertova kirja "Kertomus Riihimäen 1918 vankileiristä". Kirjan liitteenä on kertomus Riihimäen 1918 muistomerkeistä. Alustava julkaisuaika elokuu.

Muu toiminta

Museolla on tarkoitus tehdä pieniä maalaus- ja muita kunnostustöitä talkootyönä. Museolle palkataan osa-aikainen museonhoitaja, muutoin museon toimintaa hoidetaan muutoin museon toimintaa hoidetaan talkoovoimin.